Presedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, afirma ca a castigat cu siguranta voturile electorilor, cat si votul popular la alegerile din noiembrie si sustine ca milioane de oameni "au votat ilegal". In plus, Trump critica staff-ul lui Hillary Clinton pentru intentia de a participa la renumararea voturilor in statul Wisconsin, fief traditional democrat care a votat insa pentru tabara republicanilor la alegerile din 8 noiembrie, relateaza AFP.

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Intr-o noua serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump i-a reamintit lui Hillary Clinton declaratiile facute de candidata inainte de infrangere, cand l-a indemnat sa respecte rezultatul daca ea va castiga.

"Atata timp si bani vor fi cheltuiti - pentru acelasi rezultat!" in pofida unei noi numarari a voturilor, lansata in Wisconsin la cererea fostei candidate a Verzilor la Casa Alba, Jill Stein, a subliniat omul de afaceri, incheind seria de sapte mesaje pe Twitter cu cuvantul: "Trist", potrivit Agerpres.

"Poporul si-a exprimat optiunea si alegerile s-au incheiat", a afirmat Trump sambata, considerand "ridicola" initiativa lui Jill Stein care a depus oficial vineri o cerere pentru renumararea voturilor la prezidentiale in Wisconsin dupa ce a strans mai multe milioane de dolari pentru a-si finanta solicitarea.

Jill Stein intentioneaza, de asemenea, sa ceara renumararea voturilor in Pennsylvania si Michigan, alte doua state extrem de disputate si castigate de Donald Trump.

Echipa Clinton a anuntat sambata ca va participa la renumararea voturilor in Wisconsin, subliniind in acelasi timp ca nu a constatat nereguli.

Informand ca presedintele ales si cel in exercitiu, democratul Barack Obama, au discutat sambata aproape 45 de minute la telefon, o consiliera a lui Donald Trump, Kellyanne Conway, a denuntat, la randul ei, initiativa taberei Clinton.

Cei doi presedinti "se inteleg bine. Sunt in dezacord asupra a numeroase subiecte, iar asta nu se va schimba. Dar se respecta si respecta procesul si tranzitia lina a puterii. Din acest motiv, renumararea ceruta provoaca deruta si dezamagire", a declarat ea, indemnandu-i pe democrati sa accepte ca au pierdut.