Preturile locuintelor din Londra a scazut in august pentru a cincea luna consecutiv, inregistrand in acest fel cea mai slaba evolutie din ultimii sapte ani, relateaza Bloomberg, citat de News.ro.

Case londonezeFoto: Captura YouTube

Declinul de 0,6% inregistrat in august, care a coborat pretul mediu la 580.930 de lire sterline (708.000 dolari), urmeaza unei scaderi de 1% in luna precedenta, potrivit datelor publicate sambata de LSL Property Services si Acadata.

Ritmul anual de crestere a incetinit la numai 2,2%, fiind cel mai scazut de la inceputul anului 2012.

Cea mai mare scadere a avut loc in cazul locuintelor scumpe din centrul Londrei, potrivit LST, analiza confirmata si de estimarile Savills, conform carora preturile locuintelor de lux vor scadea cu 9% in acest an, cel mai mult dupa 2008, in urma votului din iunie al britanicilor pentru iesirea din Uniunea Europeana.

Operatorul site-ului imobiliar Rightmove a sublinit la randul sau evolutia divergenta a pietei londoneze, in cel mai scump district, Kensington si Chelsea, avand loc un declin al preturilor de aproape 12% in ultimul an. Evolutia a fost determinata partial de introducerea recenta a unei suprataxe in cazul achizitiei de proprietati de lux.

"Asistam la o piata in doua viteze, cu cresteri mari de preturi in zonele mai ieftine din capitala si imprejurimi, sustinute de cererea de locuinte cu preturi accesibile, in timp de preturile proprietatilor din categoria prime stagneaza", a spus Adrian Gill, director al agentiilor imobiliare Your Move asi Reeds Rains.