BBC Newspublica, miercuri, un reportaj despre sclavagismul modern, caruia ii cad victime anual mii de femei fortate sa se prostitueze in Marea Britanie.

UN reportaj BBC acuza traficul de persoane din Marea BritanieFoto: BBC News

Majoritatea victimelor vin din tari sarace, inclusiv Romania, unde traficul de carne vie a devenit un fenoment raspandit, noteaza sursa citata.

“M-au dus la granita cu pistolul la cap si-au zis sa le dau buletinul si sa zambesc”, le-a povestit jurnalistilor britanici Mihaela, care are un copil cu traficantul care a dus-o sa se prostitueze.

Ea a spus ca doar dimineata si dupa-masa avea circa 15 clienti.

"Mai tarziu realizezi unde ai ajuns si iti dai seama ca nu te ajuta cu nimic", spune Oana, care a fost fortata sa lucreze intr-un bordel german.

Ea acum este printre cei care avertizeaza asupa pericolelor prostitutiei: “Imi spun povestea si spun fetelor sa nu aiba asa usor incredere in barbati”.

In materialul BBC este prezentat si Valentin Preda, care executa o pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru trafic de persoane.

“Nu stiu daca este chiar o forma de exploatare, doar ca atunci cand cazi de comun acord cu o fata nu cred ca mai este exploatare “

"Atunci chiar ca nu te gandesti ca ar fi fiica cuiva. te gandesti doar ca vrei sa faci bani si gata”, a sustinut el.

Cand jurnalista l-a intrebat daca ar face-o din nou, el a raspuns clar: "Da. Yes", explicand "ca mie, dupa toate chestiile astea, mi-au luat tot, nu mai am nimic. Trebuie sa o iau de la zero. Adica nu mi-ar parea rau sa o iau din nou de la capat".