FBI a recomandat marti neinceperea urmaririi penale impotriva lui Hillary Clinton pentru mailurile sale trimise de pe un server privat, transmitand justitiei acest dosar care concluzioneaza totusi ca fostul secretar de Stat a dat dovada de o "neglijenta extrema", scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit avizului politiei federale, "nicio urmarire penala nu se impune", a declarat seful FBI James Comey, care a anuntat finalul acestei anchete ultrasensibile, susceptibila de a afecta sansele lui Clinton in cursa pentru Casa Alba. Candidata a condus departamentul de Stat in perioada 2009 - 2013.

"Chiar daca nu avem vreo dovada ca secretarul Clinton sau colaboratorii sai au avut intentia de a incalca legea privind informatiile clasificate secret, elementele arata ca au dat dovada de o neglijenta extrema", a declarat James Comey.

Unele dintre mailurile trimise de Clinton folosind servere private erau clasificate ca fiind secrete si, teoretic, spioni externi ar fi putut avea acces la ele, a precizat seful FBI.

Hillary Clinton va candida la alegerile prezidentiale din 8 noiembrie, dar campania sa este afectata de luni de zile de acest scandal. Ea a fost audiata sambata de anchetatorii FBI.

Ministrul Justitiei, Loretta Lynch, afirma vineri ca se va baza pe recomandarile FBI si ale procurorilor implicati in ancheta.

"Directorul FBI spune ca necinstita Hillary a pus in pericol securitatea noastra nationala. Si fara urmarire penala! Waouh", a scris pe Twitter Donald Trump, candidatul republican la Casa Alba.

Loretta Lynch este obiectul unei polemici aprinse dupa ce s-a intalnit saptamana trecuta cu fostul presedinte Bill Clinton, o intalnire denuntata drept un aranjament ilegal de Donald Trump.

Fostul presedinte american, al carui avion se afla langa cel al Lorettei Lynch pe aeroportul din Phoenix (Arizona), a urcat in aeronava ministrului pentru a discuta cu ea. Cei doi se cunosc de mult timp.

Lynch a declarat ca intalnirea a fost pur intamplatoare si ca discutia nu a avut legatura cu Hillary Clinton.