Parlamentul din Coreea de Nord a incredintat o noua functie miercuri, adaugata lungii liste de titluri ale tanarului conducator al tarii, transmite Reuters.

Kim Jong un a primit o noua titulaturaFoto: Captura YouTube

Kim a fost facut presedinte al Comisiei pentru Afaceri de Stat, o noua structura, infiintata sub noua constitutie adoptata de parlament si care inlocuieste Comisia pentru Aparare Nationala.

Titlul sa complet este acum Draga Tovaras Respectat Kim Jong Un, presedinte al Partidului Muncitorilor din Coreea, presedinte al Comisiei pentru Afaceri de Stat a Republicii Democratice a Poporului Coreea si Comandant Suprem al Armatei Poporului Coreean.

Kim, despre care care se crede ca are putin peste 30 de ani, a participat la intalnirea comisiei miercuri.

El detine si gradul de maresal in armata Nordului, si este, de obicei numit drept “maresalul nostru” in propaganda si in discutiile obisnuite.

Parlamentul se intalneste o data sau de doua ori pe an pentru a aproba formal bugetul sau politicile stabilite de Partidul Muncitorilor.

Erata: In versiunea initiala a articolului, dintr-o eroare, in loc de "Draga Tovaras Respectat" era scris "Draga Comandant Respectat".