O alta eleva eleva de liceu rapita in urma cu doi ani de catre islamistii gruparii islamiste Boko Haram la Chibok, in nord-estul Nigeriei, a fost recuperata de militari, a anuntat joi seara armata nigeriana, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Purtatorul de cuvant al armatei Nigeriei, colonel Sani Usman, a confirmat ca "o alta tanara de la Chibok a fost salvata in aceasta seara", intr-un comunicat trimis pe e-mail, fara sa ofere alte detalii.

La 14 aprilie 2014, militanti ai Boko Haram au rapit 276 de tinere de la un liceu din Chibok. Un numar de 57 dintre ele au reusit sa scape chiar la cateva ore dupa ce au fost rapite. Rapirea a provocat indignare si ingrijorare in intreaga lume.

Pentru prima data, una dintre cele 219 liceene rapite a fost descoperita marti in padurea Sambisa, statul Borno (nord-est), considerat unul dintre ultimele bastioane ale Boko Haram.

Tanara, Amina Ali, a fost adusa joi in capitala tarii, Abuja, pentru a fi primita impreuna cu mama sa de presedintele Muhammadu Buhari.

Potrivit unor responsabili locali, Amina Ali, in varsta de 19 ani, a spus familiei sale, in cursul scurtei revederi din satul natal Mbalala, in apropiere de Chibok, ca majoritatea celorlalte victime se afla in continuare in padurea Sambisa, dar ca "sase dintre ele au murit".