Jurnalista italiana Giovanna Pancheri si cameramanul care o insotea au fost bruscati sambata in timp ce transmiteau in direct din cartierului bruxellez Molenbeek pentru postul de televiziune SkyTg24, transmite La Derniere Heure.

Jurnalista italiana, bruscata in MolenbeekFoto: Captura dhnet.be

In timo ce jurnalista vorbea despre situatia din Molenbeek, comuna considerata una dintre bazele terorismului islamist european, un tanar a aparut in fata camerei. Timp de cateva secunde, jurnalista a iesit din cadru, cameramanul fiind la randul sau bruscat.

Pancheri, fara sa isi piarda calmul, a explicat ca tanarul crezuse ca este filmat.

Jurnalista s-a adresat agresorului explicandu-i, in franceza, ca ea era cea filmata. Evident usurat la aflarea informatiei, tanarul a trecut mai departe lasad echipa sa isi reia transmisia.

Agentia italiana de presa Ansa a vorbit ulterior cu Pancheri.

"Era un grup de 3 agresori care nu stiau cum sa isi ocupe timpul, vorbisem anterior cu ei explicandu-le ca facem un ultim buletin de stiri in direct si ca voi fi singura care va aparea in imagini, dar in timpul transmisiunii in direct, unul dintre ei s-a apropiat, incercand sa smulga camera si lovindu-l cu picioarele pe cameraman", a povestit Pancheri.

"Mai multe persoane care au asistat la scena a venit sa-si ceara scuze, spunand ca acesta nu este adevaratul Molenbeek", a adaugat jurnalista.

Ziua de sambata a fost una agitata in Molenbeek. Politia a retinut 32 de persoane in urma unui miting in fata comisariatului de politie. Doua persoane au fost arestate pentru ca au rasturnat o masina in care se afla o tanara.