Autoritatile belgiene au decis revenirea la nivelul de alerta 3, adica amenintare "serioasa, posibila si credibila", informeaza Ministerul Afacerilor Externe intr-o alerta de calatorie emisa vineri, transmite Agerpres.

Decizia a fost luata de OCAM, organismul belgian de coordonare pentru analiza amenintarilor, se arata in comunicatul MAE.

"Metroul din Bruxelles este functional, cu restrictii pe anumite magistrale, si a fost intarit sistemul de paza in statii, cu ajutorul militarilor belgieni; inca se efectueaza controale de securitate aleatorii. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de fluiditate. Aeroportul Zaventem ramane inchis cu certitudine pana duminica, 27 martie 2016, cu probabilitatea de prelungire pana cel putin marti, 29 martie 2016", precizeaza MAE.

Totodata, Gara Schuman ramane momentan inchisa, iar Brussels Airlines, compania aeriana belgiana, opereaza zboruri de pe aeroporturile din Anvers si Liege, arata MAE.

"Se mentine linia telefonica de urgenta cu numar de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, ramane valabil numarul de telefon de urgenta +32 78 15 1771", mentioneaza MAE.