Cotidianul american Washington Post a creat o harta online dinamica pentru a ilustra modul cum s-au propagat pe reteaua de socializare Twitter mesajele despre atentatele de la Bruxelles, informeaza Agerpres.

Harta dinamica a propagarii mesajelor pe Twitter dupa atacurile de la Bruxelles.Foto: Captura Washington Post

Atacurile teroriste de la Bruxelles s-au produs marti, in jurul orei locale 8 dimineata si au fost revendicate de gruparea terorista Statul Islamic.

Cei de la Washington Post au creat aceasta harta pentru a evidentia rapiditatea cu care stirile despre atentate s-au propagat pe Twitter in lumea intreaga. Mesajele ''tweet'', care includ informatii cu locatia de unde au fost distribuite, contin cuvantul Bruxelles si se intind pe intervalul de timp 7 - 11 GMT, fiind perioada de timp in care au avut loc exploziile de la aeroportul Zaventem si de la metroul din Bruxelles. Totusi, dintre toate mesajele tweet doar o mica parte au datele de localizare geografica, insa ajuta la expunerea gradului de atentie pe care atentatele de la Bruxelles l-au captat online.

Potrivit hartii, se poate observa cum europenii transmiteau mesajele despre atentate inca de la producerea acestora, iar interesul global a atins un varf in acest sens la intervalul 11 - 12 GMT, iar ulterior interesul a scazut.

Oficialii belgieni au cerut populatiei sa verifice prin intermediul retelelor de socializare daca rudele lor sunt in siguranta pentru ca reteaua de telefonie mobila era solicitata in urma producerii atentatelor. Hashtag-ul #Brussels a avut o tendinta de distribuire la nivel mondial pe Twitter, iar cetateni belgieni precum si alti cetateni europeni si-au oferit online sprijinul pentru cei afectati de atentate la hastag #ikwilhelpen (vreau sa ajut - n.red.).