Un tanar azilant, in varsta de 20 de ani, a murit dupa ce a fost injunghiat intr-un centru pentru refugiati, in landul Bavaria (sud-est), a anuntat politia germana duminica, relateaza Mediafax citand DPA.

Tanarul a fost atacat de catre un alt azilant din centru, in varsta de 38 de ani, in urma unei confruntari care a escaladat.

Lucratori din cadrul serviciilor de urgenta l-au gasit pe tanar grav ranit in camera sa, intr-un contairner amenajat ca locuinta. Tanarul a murit la fata locului duminica.

Presupusul atacator s-a predat autoritatilor.

Acest incident a avut loc dupa ce pompieri chemati sa intervina la un incendiu in orasul Bautzen, in landul Saxonia (est), au fost impiedicati de o multime care aclama incendiul provocat la un hotel dezafectat in care urmau sa fie instalati refugiati.

Intr-un alt incident, 100 de protestatari au impiedicat migranti sa coboare dintr-un autobuz si sa intre intr-un centru din orasul Clausnitz, situat la sud-vest de Bautzen.

Premierul landului Saxonia Stanislaw Tillich a condamnat incidentele din cele doua orase ca "dezgustatoare si pline de ura".

Peste 1,1 milioane de solicitanti de azil, care fug din calea unor conflicte si saraciei din Orientul Mijlociu, Africa si Asia, au sosit anul trecut in Germania.

Reactia publicului a fost in mare masura pozitiva, insa o presupusa implicare a unor migranti in cazuri de agresiuni sexuale si o teama de alterarea culturii germane au intensificat resentimentele germanilor in unele zone ale tarii, in contextul in care autoritatile locale depun eforturi sa faca fata afluxului.

Peste 1.000 de imobile destinate refugiatilor au fost incendiate, in 2015, in intreaga Germanie.