​Franta a cerut duminica Turciei "incetarea imediata" a bombardamentelor asupra zonelor locuite de kurzi in Siria. Franta isi exprima "preocuparea in legatura cu degradarea continua a situatiei in Alep si in nordul Siriei" si cere incetarea imediata a bombardamentelor - cele ale regimului si ale aliatilor sai in tara si cele ale Turciei in zonele kurde", se arata intr-un comunicat al Ministerului francez de Externe, citat de AFP.

"Prioritatea absoluta este aplicarea deciziei de la Munchen si a Rezolutiei 2254 a Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite", subliniaza Ministerul francez de Externe.

Si presedintele american Barack Obama i-a cerut, duminica, intr-o convorbire telefonica, omologului sau rus Vladimir Putin sa puna capat bombardamentelor ruse impotriva opozitiei siriene moderate, in conformitate cu acordul international incheiat joi la Munchen, a anuntat Casa Alba.

Puterile mondiale au cazut de acord sa puna in aplicare o "incetare a ostilitatilor la nivel national" in Siria intr-o saptamana, a anuntat vineri secretarul de stat american John Kerry.