Coreea de Nord a reactionat la propaganda megafoanelor sud-coreene, care a reinceput vineri, sustinand ca vecinii lor ar impinge situatia la un pas de razboi, scrie Reuters. Puternicele difuzoare situate la frontiera intens militarizata dintre cele doua tari difuzeaza un program eclectic alcatuit din muzica pop, buletine meteo, informatii sau critici la adresa regimului nord-coreean.

Razboi propagandistic cu megafoane la granita dintre cele doua CoreiFoto: Captura YouTube

Al patrulea test nuclear al Coreeei de Nord a provocat atat furia Washingtonului, cat si cea a Beijingului. China este principalul aliat al regimului dictatorial al lui Kin Jong-un, insa l-a acuzat pe acesta din urma ca nu a informat guvernul central cu privire la intentia de a realiza testul.

Atat expertii militari din China, cat si cei occidentali, se indoiesc ca detonarea bombei cu hidrogen de catre Coreea de Nord a avut loc vreodata.

Raspunsul oficial fata de propaganda megafoanelor sud-coreene a venit din partea departamentului de propaganda a Partidului Muncitorilor, care a organizat un miting, potrivit presei de stat nord-coreene. "Gelosi fata de succesul testarii primei noastre bombe cu hidrogen, Stele Unite si sustinatorii sai conduc situatia la un pas de razboi, spunand ca au reluat emisiile psihologice si au adus experti in armament in apropiere", a spus Kim Ki Nan, seful departamentului de propaganda, la mitingul de vineri.