Presedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe vicepremierul liberal Gheorghe Brega in functia de premier interimar al Republicii Moldova pana la numirea unui nou Guvern, informeazaRadio Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gheorghe Brega a declarat ca prioritar este acum sa fie consolidata societatea si sa fie format cat mai urgent un guvern pro-european.

Sursa citata aminteste ca, in conformitate cu o decizie din 2013 a Curtii Constitutionale, Valeriu Strelet nu mai poate indeplini functia de premier in exercitiu deoarece a fost demis pentru suspiciuni de coruptie.

Strelet si-a prezentat demisia vineri, la resedinta de stat a lui Nicolae Timofti, care a ales apoi interimarul dintre cei patru vicepremieri de la Chisinau.

Gheorghe Brega este de profesie medic, deputat (ales pe listele liberalilor) din 2009 si vicepremier din iulie 2015.

PotrivitUnimedia, Brega s-a facut remarcat in spatiul public printr-un scandal in care a fost implicat, dezvaluit initial de bloggerul Dragos Galbur.

Acesta a fost invinuit ca a lovit o sora medicala, iar din aceasta cauza ea a stat imobilizata cateva luni la spital. De atunci, asistenta sta acasa pentru ca orice puseu de tensiune o poate aduce in stare de coma, scrie sursa citata.

Brega a negat incidentul.