600 de oameni, majoritatea membri ai unor grupuri armate, si-au pierdut viata in urma raidurilor rusesti in Siria, incepand cu data de 30 septembrie, a anuntat joi Observatorul sirian pentru Drepturile Omului. Potrivit bilantului oficial, printre victime se numara si 185 de civili, dintre care 46 de femei si 48 de copii, anunta AFP.

Raidurile aviatiei ruse au vizat 14 provincii siriene.

Bilantul prezentat de Observatorul sirian pentru Drepturile Omului arata astfel: 595 de decese, dintre care 279 de rebeli moderati si islamisti afiliati ramurii siriene a al-Qaida, 131 de jihadsti ai Statului Islamic si 185 de civili, dintre care 46 de femei si 48 de copii.

Observatorul sirian pentru Drepturile Omului arata ca majoritatea raidurilor au vizat zone controlate de rebeli (moderati), de ramura siriana a al-Qaida si de Statul Islamic.

Rusia a inceput o campanie de atacuri aeriene in Siria in sprijinul aliatului sau, presedintele sirian Bashar al-Assad, pe 30 septembrie. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, sustine ca atacurile sale aeriene vizeaza gruparea terorista Statul Islamic, insa Occidentul a acuzat in repetate randuri ca atacurile sunt indreptate impotriva opozitiei siriene.

250 de mii de oameni si-au pierdut viata in razboiul civil din Siria, incepand din martie 2011.