Un politist din Carolina de Sud a scandalizat opinia publica americana dupa aparitia unei inregistrari video in care bruscheza o eleva in interiorul scolii, in timp ce incerca sa o scoata din clasa, informeaza CNN.

Incidentul a inceput atunci cand un profesor i-a cerut unei eleve sa iasa din clasa. Atunci cand eleva a refuzat, profesorul a sunat la ofiterul de politie arondat scolii respective.

"Nu are niciun sens, de ce sa ajungi la un asemenea grad de escaladare - o ridici, ridici scaunul pe care sta, banca in care sta si apoi sa o arunci. Ar putea fi o explicatie logica, dar eu nu o vad", a declarat David Klinger, profesor de criminologie la Universitatea din Missouri.

Desi ofiterul avea dreptul sa o imobilizeze pe eleva, conform analistului Harry Houck, fost politist in New York, dar imaginile au creat emotie pe retelele sociale. Si directorul scolii s-a declarat scandalizat de video.

Evenimentul pe fondul numeroaselor scandaluri in care a fost acuzata folosirea excesiva a fortei de catre oamenii legii, in special impotriva persoanelor de culoare.