Personaje Star Wars au incercat sa participe din nou intr-un scrutin din Ucraina, dar au suferit deceptii in conditiile in care autoritatile din Odessa l-au impiedicat pe Darth Vader sa voteze, au amenintat cativa stormtroopers cu excluderea din sectie si l-au arestat pe Chewbacca, informeaza The Moscow Times.

Personaje Star Wars la alegerile locale din UcrainaFoto: Captura YouTube

Personajele din Star Wars sunt o aparitie frecventa in alegerile din Ucraina, 16 Darth Vader fiind inregistrati drept candidati in alegerile parlamentare de anul trecut.

Anul acesta, o echipa intreaga si-a facut duminica aparitia la o sectie de votare din Odessa, unde ucrainenii votau pentru alegerea autoritatilor locale.

Darth Vader a prezentat un pasaport ucrainean si a acuzat o “falsificare masiva” cand numele sau nu a fost gasit pe lista alegatorilor. “Imperiul permite cetatenie dubla”, a declarat Lordul Intunericului, potrivit dumskaya.net.

O invazie de stormtroopers a provocat tulburari la o sectie de votare, unde alegatorii au incercat sa-si faca poze cu soldatii imperiali, iar un oficial din comisia de votare a amenintat ca-i va expulza din sectie.

De asemenea, politia l-a retinut si Chewbbaca. Un utilizator Twitter ce a postat fotografii cu evenimentul a spus ca personajul a fost arestat pentru “campanie ilegala”.

Potrivit dumskaya.net, Chewbacca a fost luat de politie si pentru parcare ilegala si lipsa certificatului de inmatriculare pentru Vadermobil. In articol se adauga si ca, “potrivit unor informatii neconfirmate”, politia a confiscat ulterior o sabie laser nefunctionala de la Chewbacca.