Berlinul s-a aratat ingrijorat luni de inceperea unei a treia Intifade, dupa violentele care au avut loc in cursul weekendului la Ierusalim, informeaza AFP. Declaratia autoritatilor germane vine cu cateva ore inaintea vizitei premierului israelian Benjamin Netanyahu la Berlin. In decursul zilei de luni a aparut si informatia ca un preadolescent palestinian a fost ucis de armata israeliana.

"Ceea ce este posibil sa se dezvolte este ceva comparabil cu o noua Intifada", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului german de Externe, Martin Schafer, in timpul unei conferinte de presa.

"Guvernul este putrenic ingrijorat de escaladarea violentelor care a facut, din nou, numeroase victime la Jerusalem si in Cisiordania in acest weekend", a adaugat reprezentantul MAE german.

"Condamnam in termenii cei mai fermi atacul cu cutit asupra unor trecatori israelieni produs vineri la Ierusalim" in cursul caruia doua persoane si-au pierdut viata, a aratat Martin Schafer. "Acesta este, desigur, pozitia noastra si fata de actele de razbunare impotriva civililor palestinieni nevinovati", a adaugat purtatorul de cuvant.

Un preadolescent palestinian a fost ucis luni in timpul unor ciocniri cu armata israeliana in tabara de refugiati Aida de langa Bethleeem, in Cisiordania ocupata, au declarat pentru AFP politia si Semiluna Rosie Palestiniana.

Abdel Rahmane Abdallah, in varsta de 13 ani, a fost impuscat mortal in piept in timpul unor confruntari cu politia desfasurate in miezul zilei. este al doilea tanar palestinian ucis de soldatii israelieni in decurs de 24 de ore in Cisiordania.