Abordarea rusa in Siria este "sortita esecului" si "va sfarsi prost", a estimat miercuri secretarul american al apararii, Ashton Carter, dupa primele lovituri ale Rusiei in tara devastata de razboiul civil, relateaza AFP, citata de Agerpres.

"Abordarea lor este sortita esecului", a declarat Ashton Carter in cursul unei conferinte de presa, desfasurata la Pentagon. "Ceea ce fac va sfarsi prost si este contraproductiv", a continuat el.

Ministrul american a afirmat ca primele lovituri ruse probabil nu au vizat gruparea Statul Islamic (SI), contrar intentiilor afisate de Moscova.

"Se pare ca ele au avut loc in zone unde nu exista forte ale gruparii Statul Islamic", a spus el.

Ashton Carter a apreciat, de asemenea, ca strategia Rusiei in Siria, care nu prevede o tranzitie politica si plecarea lui Bashar Al-Assad, risca sa adauge "ulei pe focul" conflictului.

"Pozitia noastra este clara: infrangerea gruparii Statul Islamic si a extremismului din Siria nu se poate incheia decat in paralel cu o tranzitie politica in Siria", a tinut sa sublinieze demnitarul american.

Aviatia rusa a efectuat miercuri primele bombardamente in Siria la solicitarea presedintelui Bashar Al-Assad, o interventie militara care a ridicat imediat semne de intrebare in mai multe tari occidentale cu privire la tintele vizate intr-adevar, SI sau rebeli.