Raidurile aeriene efectuate de Fortele Aeriene franceze in Siria, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic, sunt ilegale, dat fiind ca nu au aprobarea Natiunilor Unite, acuza Ministerul rus de Externe.

"Raidurile aeriene efectuate de Franta impotriva pozitiilor teroriste din Siria sunt ilegale, fiind in afara dreptului international", a declarat Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant al Ministerului rus de Externe, citata de site-ul de stiri TGcom.it, transmite Mediafax.

"Franta a demarat raidurile aeriene fara aprobarea Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite si fara consimtamantul Administratiei legitime a Siriei", argumenteaza oficialul rus.

"Am vrea sa stim mai multe despre conceptul de autoaparare sub forma de raiduri aeriene, concept prezentat de Franta pentru a efectua raiduri aeriene asupra unui stat suveran fara niciun fel de aprobare, in afara reglementarilor internationale", a subliniat Maria Zaharova.

"Referendumul din fosta regiune ucraineana Crimeea a fost condamnat la nivel international, dar atacurile aeriene fara aprobarea Consiliului de Securitate ONU si fara aprobarea Administratiei din Siria sunt o forma de autoaparare...", a spus ironic oficialul rus.

Avioane militare franceze au efectuat in ultimele zile raiduri aeriene in Siria, presedintele Francois Hollande explicand ca este vorba de o misiune de "autoaparare" in fata terorismului.