Peste 1,8 milioane de alegatori moldoveni sunt asteptati la urne duminica, in cel de-al doilea tur al scrutinului local, relateaza presa moldoveana, citata de Mediafax.

Vot in Republica MoldovaFoto: Agerpres

Turul doi al alegerilor locale se desfasoara in 457 de localitati din Republica Moldova, fiind deschise 1.420 de birouri electorale, unde sunt asteptati la vot "1.843.000 de alegatori", potrivit presedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan. In total au fost tiparite 1.933.832 de buletine, aproape de sapte ori mai putine decat in primul tur.

Sectiile de vot s-au deschis la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00. Primele rezultate sunt asteptate in jurul orei 21.30, iar datele privind rata de participare vor fi prezentate la ora 22.00.

Scrutinul se desfasoara si in capitala Chisinau, unde se infrunta candidatul Partidului Liberal, primarul in exercitiu Dorin Chirtoaca, si candidatul Partidului Socialistilor, fostul premier Zinaida Greceanii.

Dorin Chirtoaca a castigat primul tur al alegerilor locale, din 14 iunie, cu 37,52% din voturi, devansand-o pe Zinaida Greceanii, care a obtinut 35,68%.

Presa internationala comenteaza ca Republica Moldova alege intre Europa si Rusia in scrutinul local. Agentia de stiri Associated Press scrie ca alegerile de duminica sunt considerate un test, daca fosta republica sovietica se va apropia de Uniunea Europeana sau va opta pentru relatiile cu Rusia.