Rebelii pro-rusi au declansat miercuri o "ofensiva majora" impotriva pozitiilor ucrainene din estul Ucrainei, in ciuda armistitiului in vigoare, a acuzat statul major al armatei ucrainene, intr-un comunicat citat de AFP.

"In jurul orei 04:00 teroristii rusi, incalcand acordurile de la Minsk, au lansat o ofensiva majora asupra pozitiilor ucrainene (...). In directia Mariinka, inamicul a trimis peste 10 de tancuri si pana la 1000 de oameni impotriva fortelor ucrainene", potrivit sursei citate.

Mariinka se afla la circa 20 de kilometri de centrul Donetskului, fief al separatistilor.

Un purtator de cuvant militar, Andriy Lysenko, a declarat ca fortele ucrainene "rezista in fata atacurilor", potrivit Radio Free Europe.

Autoritatile separatiste au negat ca au lansat o ofensiva impotriva fortelor ucraiene dar au confirmat lupte in apropiere de Mariinka.

O inregistrare video care ar fi fost filmata miercuri, postata pe YouTube si preluata de site-ul The Interpreter, pare a indica faptul ca in regiune a fost readus armamentul greu, care ar fi trebuit retras de pe linia frontului, potrivit acordurilor de la Minsk.