Membrii coalitiei GERB si ai Blocului Reformist au cazut de acord in programul lor comun de guvernare de a continua constructia conductei de gaz South Stream, numai daca proiectul corespunde legislatiei europene in domeniul energiei, beneficiile sale economice pentru Bulgaria fiind dovedite in dialogul avut cu Comisia Europeana, informeaza Novinite.com.

Securizarea independentei energetice a Bulgariei este parte a programului noii coalitii de guvernamant a Bulgariei care este asteptat sa fie votat vineri.

Noul guvern bulgar va mentine interdictia asupra tehnologiei fracturarii hidraulice, folosite in explorarea si productia gazelor de sist, producand petrol si gaz din rezervele nationale prin metode conventionale.

Pentru a reduce dependenta Bulgariei de gazul rusesc si pentru a diversifica sursele de aprovizionare, planurile viitoare ale guvernului urmaresc terminarea constructiei conductei de gaz in colaborare cu vecinii sai.

Extinderea duratei de viata a celor doua reactoare ale singurei uzine nucleare a Bulgariei, de la Kozloduy, sunt de asemenea parte a programului coalitiei de guvernare in sectorul energetic.