Estonia a acuzat vineri ca persoane necunoscute "venite din Rusia" i-au incalcat frontiera si au rapit un politist, a anuntat Parchetul din Tallinn, pe fondul tensiunilor sporite cu Moscova din cauza crizei din Ucraina, relateaza AFP.

"Functionarul a fost capturat de necunoscuti care au venit din Rusia, in timp ce era de serviciu, pe teritoriul estonian. El a fost rapit cu forta, sub amenintarea armei", a precizat parchetul intr-un comunicat.

"El isi exercita atributiile de prevenire a infractiunilor transfrontaliere. Rapitorii au bruiat comunicatiile radio si au utilizat o grenada fumigena", a adaugat parchetul.

Incidentul a avut loc la doua zile dupa o vizita istorica a presedintelui american Barack Obama la Tallinn, care a vizat oferirea de garantii tarilor baltice privind angajamentul Statelor Unite de a le asigura securitatea in cadrul NATO, din care fac parte.

Membre URSS pana la destramarea acesteia in 1991, Estonia, Letonia si Lituania sunt profund ingrijorate de anexarea Crimeei de catre Rusia si de angajamentul Moscovei intr-o rebeliune separatista in estul Ucrainei.