Grupul terorist sunnit Statul Islamic a facut "o reconstituire" a executiei jurnalistului James Foley, facand publice fotografii cu un copil care decapiteaza o papusa purtand o salopeta portocalie, scrie International Business Times, potrivit Mediafax.

Reconstituirea executiei lui James FoleyFoto: Captura Youtube.com

Fotografiile cu reconstituirea executiei au fost postate online de un sustinator al grupului terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria - SI/SIIL/SIIS), cu urmatorul mesaj: "Invatati-va copiii sa taie gaturi, maine vor fi numeroase cranii putrezite!".

Copilul neidentificat, in varsta de aproximativ opt-zece ani, apare stand in picioare in fata unui steag negru. Are haine negre si cagula. Decapiteaza cu un cutit o papusa portocalie avand parul blo

Intr-o secventa ulterioara, papusa apare decapitata, avand vopsea rosie in zona gatului.

Grupul terorist sunnit Stat Islamic a revendicat executarea jurnalistului american James Foley, explicand ca este vorba de un act de riposta fata de raidurile aeriene americane in Irak. James Foley, in varsta de 40 de ani, era un jurnalist experimentat, relatand despre conflictul din Libia si despre cel din Siria.

Foley a colaborat cu publicatia Global Post, cu Agentia France-Presse si alte institutii media. Organizatia terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant/Stat Islamic in Irak si Siria - SI/SIIL/SIIS) a ocupat, in ultimele luni, regiuni din nord-estul Siriei si din nord-vestul Irakului, proclamand un "califat islamic".