Seful armatei thailandeze, care a proclamat marti legea martiala, a decretat cenzura mass-media in interesul "securitatii nationale", potrivit unei declaratii citite pe toate posturile de televiziune si radio, scrie AFP.

UPDATE Legea martiala decretata de catre armata thailandeza trebuie sa fie "temporara", si nu ar trebui sa submineze democratia, au avertizat luni noaptea Statele Unite.

"Toate partile trebuie sa respecte principiile democratice, inclusiv libertatea de exprimare", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Jen Psaki .

Armata "interzice tuturor media sa raporteze sau sa distribuie orice informatie si orice fotografie daunatoare securitatii nationale", a precizat generalul Prayut Chan-O-Cha in aceasta declaratie.

Armata thailandeza a decretat marti legea martiala in regatul marcat de multe luni de criza politica si manifestatii antiguvernamentale ce au facut 28 de morti si sute de raniti. Pe strazile centrale din Bangkok au fost desfasurati soldati, pentru a restabili ordinea dupa luni de criza politica in aceasta tara.