ARTICOl ACTUALIZAT: Un bilant prezentat in cursul diminetii de miercuri indica cel putin 201 persoane decedate si alte cateva sute prinse sub pamant, dupa cum a anuntat ministrul turc al Energiei, citat de AFP.

787 de angajati se aflau in mina din provincia Manisa (vest) in momentul exploziei, survenita marti seara, iar cateva sute dintre acestia sunt in continuare prinsi sub pamant, a precizat ministrul Taner Yildiz, care a precizat ca 80 de mineri salvatori sunt raniti, dintre care patru grav.

Un bilant anterior indica 157 de persoane decedate.

"Potrivit cifrelor oficiale, bilantul mortilor se ridica la 157 si cel al ranitilor la 75", a spus primarul din Manisa, Cengiz Ergun, la televiziunea CNN Turk. Agentia oficiala de gestiune a dezastrelor AFAD vorbise in cursul serii de 17 morti.

Potrivit presei locale, 580 de oameni se aflau in mina la momentul exploziei, dar multi dintre ei au reusit sa scape. Explozia a fost cauzata de o defectiune la un transformator electric.

Echipele de salvarea au incercat sa injecteze aer proaspat in galerie in care au ramas blocati minerii, la aproximativ 2 kilometri adancime si la o distanta de 4 kilometri de intrarea in mina. Pompierii au anuntat ca fumul gros complica operatiunile de salvare.