Pentru cazarile in hotelurile si pensiunile din Viena turistii romani au cheltuit anul trecut peste 10,8 milioane de euro, arata un studiu al Asociatiei Vieneze de Turism (WienTourismus). Numarul noptilor de cazare petrecute de romani in capitala Austriei se ridica la 252.636, in scadere cu 3,2% fata de anul precedent.

Targ Craciun VienaFoto: copyright Kreitner and Partner

"Totusi Romania isi pastreaza pozitia a 11-a in clasamentul pe natiuni realizat dupa numarul noptilor de cazare petrecute in capitala Austriei. Primele zece locuri din acest top sunt ocupate de Germania, Austria, Rusia, SUA, Italia, Marea Britanie, Elvetia, Spania, Franta si Japonia", se arata intr-un comunicat al Primariei din Viena.

Conform reprezentantului WienTourismus, Nikolaus Graser, Viena este deosebit de atractiva pentru turistii romani in special in perioada sarbatorilor de iarna. "Acest lucru se reflecta si in numarul noptilor de cazare", completeaza Graser. Totodata romanii merg la Viena pentru cumparaturi si pentru oferta culturala bogata.

Turismul vienez inregistreaza in fiecare an cresteri semnificative, potrivit Wien Tourismus. In 2013, numarul noptilor de cazare a atins o noua cifra record: 12,7 milioane, cu 3,7% mai mult decat in anul precedent.

"Acest fapt se datoreaza, cu certitudine, si strategiilor de marketing elaborate de WienTourismus. Dealtfel Asociatia Vieneza de Turism lucreaza deja la strategia pentru anul 2020. In acest sens a fost lansat un concurs de idei, destinat iubitorilor Vienei din intreaga lume. Cei interesati sunt invitati sa raspunda pana pe 18 martie, in limba engleza sau germana, la intrebarea: Ce face ca Viena sa fie in anul 2020 cel mai atractiv oras european? Publicul are de asemenea posibilitatea de a vota cele mai bune idei", se arata in comunicatul Primariei din Viena. Mai multe detalii gasiti pe site-ul destinat concursului: http://2020.vienna.info.