Doua membre ale grupului protestatar rus Pussy Riot, eliberate din inchisoare la finele lui decembrie dupa 21 de luni de detentie, au anuntat marti ca au fost arestate in centrului orasului Soci, in timpul Jocurilor Olimpice, scrie AFP.

Nadejda Tolokonnikova si Maria Alehina, alaturi de mai multe alte persoane, au fost ridicate din centrul orasului Soci, in cadrul unui dosar legat de un furt intr-un hotel aflat din orasul care gazduieste JO in perioada 7 - 23 februarie.

Cele doua tinere se afla la Soci de doua zile, in vederea inregistrarii unui nou cantec pentru a-si marca opozitia fata de presedintele Vladimir Putin.

"Am fost arestate ... si suntem acuzat de furt", a scris Nadejda Tolokonnikova pe contul sau de twitter.

"Cand am fost arestate, nu faceam nimic, ne plimbam pur si simplu prin Soci", a adaugat ea.

"Nu s-a folosit forta in timpul arestarii", a precizat aceasta.

O alta membra a grupului, Maria Alehina, a confirmat ca a fost arestata. Potrivit acesteia, o a treia membra a Pussy Riot ar fi fost si ea arestata.

Cele doua femei au fost duse la 30 km de Soci intr-un post al politiei din districtul Adler.

"Nadejda Tolokonnikova si Maria Alehina sunt interogate de politia din Adler in legatura cu un furt prin efractie comis intr-un hotel unde sunt cazate", a precizat politia locala, citata de agentia Interfax.

Un fotojurnalist rus, Evgheni Feldman, arestat alaturi de cele doua tinere, a scris si el pe contul sau de Twitter ca aceste arestari sunt legate de un furt.

Nadejda Tolokonnikova a precizat ca cele doua membre Pussy Riot fusesera deja arestate si interogate duminica, timp de sapte ore, si luni, timp de zece ore.

Cele doua tinere femei au denuntat proiectul JO si au cerut boicotarea Jocurilor.

Nadejda Tolokonnikova si Maria Alehina, precum si o a treia membra a grupului au fost arestate in februarie 2012 dupa ce au interpretat o "rugaciune punk" impotriva lui Vladimir Putin intr-o catedrala din Moscova.

Ele au fost condamnate in august 2012 la doi ani de inchisoare pentru huliganism. Condamnarea celei de-a treia membre a grupului a primit inchisoare cu suspendare in apel.

Tolokonnikova si Alehina au fost amnistiate in decembrie, dupa 21 de luni de inchisoare, cu cateva saptamani inaintea deschiderii JO de la Soci.