Vicepresedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, Nigel Evans, acuzat ca ar fi violat un barbat si agresat un altul, a fost luni suspendat din functie, relateaza agentia EFE citand un purtator de cuvant parlamentar, transmite Agerpres.

Pe parcursul investigatiei, Evans nu va mai putea sa prezideze sedintele Legislativului si nici nu va va mai avea dreptul sa desfasoare vreo alta activitate publica.

Nigel Evans a fost arestat pe data de 4 mai pentru presupuse agresiuni sexuale pe care le-ar fi savarsit intre anii 2009 si 2013 impotriva a doi barbati in varsta de circa 20 de ani. El a fost eliberat pe cautiune in seara aceleiasi zile si a negat acuzatiile. In anul 2010, Nigel Evans a recunoscut public ca este homosexual, spunand atunci ca s-a "saturat sa traiasca in minciuna".

Marea Britanie a fost marcata in ultima vreme de o serie de scandaluri sexuale, cel mai grav fiind acela care implica un fost prezentator vedeta al BBC, Jimmy Savile, decedat in anul 2011, care este acuzat de abuzuri sexuale impotriva unor minore in anii '60, '70 si '80.