Un vicepresedinte al Camerei Comunelor din Marea Britanie, conservatorul Nigel Evans, suspectat ca a violat un barbat si a agresat sexual un altul, a dezmintit categoric duminica acuzatiile formulate impotriva sa, dupa ce a fost eliberat pe cautiune, scrie AFP.

"Acuzatiile sunt absolut false si nu inteleg de ce au fost formulate, cu atat mai mult cu cat, nu mai mult decat in urma cu o saptamana, ma vedeam, amical, cu unul dintre cei doi" barbati care au depus plangere, a spus Nigel Evans, in fata presei.

"As dori sa multumesc colegilor mei, prieteni si opiniei publice care si-au exprimat sustinerea si, ca si mine, au respins aceste acuzatii", a adaugat deputatul, in varsta de 55 de ani, la Pendleton, in vestul Angliei.

Acest membru al Partidului Conservator al premierului a fost arestat sambata. Agresiunile impotriva celor doi barbati de circa 20 de ani ar fi avut loc la Pendleton, intre 2009 si 2013.

In 2010, Nigel Evans si-a recunoscut public homosexualitatea, afirmand ca a "obosit sa traiasca in minciuna".

Duminica, ministrul britanic al Afacerilor externe, William Hague, a declarat la BBC ca Nigel Evans este "un membru popular si respectat al parlamentului", refuzand alte comentarii.

Ministrul Apararii, conservatorul Philip Hammond, s-a declarat "socat" de aceste acuzatii.

"Trebuie sa consideram nevinovata orice persoana care nu este declarata vinovata, dar este foarte dificil de mentinut un rol sensibil si de prim plan" in aceste conditii, a comentat acesta.

Acest nou dosar intervine in conditiile in care regatul este zguduit de o serie de alte scandaluri sexuale, in prim plan figurand ancheta legata de agresiunile sexuale comise de un fost prezentator vedeta al BBC, Jimmy Savile, decedat in 2011.

Dosarul Savile a condus la acuzarea a numeroase celebritati din show business, inculpate pentru infractiuni din anii 60, 70 si 80.