O puternica explozie a avut loc luni intr-o cladire din centrul capitalei Cehiei, Praga, anunta Associated Press, itv.com.

UPDATE 17:50 Cel mai recent bilant al exploziei indica 35 de persoane ranite, dintre care sase cetateni straini.

"Este vorba de o explozie de gaz, nu de un atac terorist", a subliniat primarul Pragai, Bohuslav Svoboda, intr-o conferinta de presa.

"Echipele de salvare nu au gasit pana in prezent niciun mort", a subliniat acesta, adaugand ca "nimeni nu este dat disparut".

Printre persoanele ranite figureaza sase straini: doi cetateni kazahi, doi portughezi, un german si un slovac.

13:40 UPDATE 1 "Aproximativ 40 de persoane au primit ingrijiri la spitale, este vorba in principal de rani usoare", a declarat, pentru AFP, purtatorul de cuvant al serviciilor de salvare, Jirina Ernestova.

In prezent, serviciile de salvare varifica daca sub daramaturi se afla si alte persoane.

Televiziunea publica CT 24 vorbeste despre 55 de raniti.

Aproximativ 220 de persoane care se aflau in mai multe cladiri din apropiere au fost evacuate.

Potrivit martorilor citati de presa din Cehia mirosul de gaz se simtea din strada.

Imobilul se afla pe strada Divadelni ("Strada teatrului"), in imediata apropiere a Teatrului national din Praga, a Academiei de Stiinte, a celebrei cafenele "Slavia", precum si al sediului Academiei de film si al Facultatii de stiinte sociale a Universitatii Carol.

Explozia a provocat panica in randul elevilor si profesorilor din doua licee din apropiere, care s-au temut ca este vorba de un atac terorist.

UPDATE 12:30 Un purtator de cuvant al politiei, Jirina Fikejzova, citat de agentia Reuters, a declarat ca explozia a fost provocata de o acumulare de gaze naturale si ca aproximativ 15 oameni se aflau in aceasta cladire, care adaposteste un birou al International Air Transport Association (IATA) si o galerie de arta.

Cel putin 13 oameni au fost raniti, a precizat o purtatoare de cuvant a pompierilor, Pavlina Adamcova.

Geamurile cladirilor s-au spart pe o distanta de cel putin o suta de metri, inclusiv cateva ferestre ale Teatrului National.

Vom reveni cu amanunte