Trei barbati au fost scosi cu forta de la un festival anual din Arabia Saudita si, ulterior, trimisi inapoi in Emiratele Arabe Unite pe motiv ca femeile i-ar putea considera "irezistibili", relateaza The Telegraph.

Cei trei barbati luau parte, in calitate de delegati ai Emiratelor Arabe Unite, la Festivalul de Cultura si Traditie Jenadrivah, desfasurat in capitala Arabiei Saudite, Riyadh. In timpul evenimentului, politia religioase a luat cu asalt standul si i-a evacuat pe cei trei pentru ca "sunt prea frumosi", relateaza publicatia araba Elaph.

"Un oficial al festivalului a declarat ca cei trei cetateni ai Emiratelor au fost luati de la fata locului pentru ca sunt prea frumosi iar membrii Comisiei (pentru Promovarea Virtutii si Prevenirea Viciilor - n.red.) s-au temut ca vizitatori de sex feminin ar putea fi atrasi de ei", scrie Elaph, citat de The Telegraph.

Emiratele Arabe Unite au transmis o declaratie oficiala in care arata ca politia religioasa era ingrijorata de aparitia neasteptata a unei artiste, al carei nume nu a fost facut public, in pavilion.

"Vizita ei la standul Emiratelor Arabe Unite a fost o coincidenta, nu era inclusa in programul pe care il anuntasem deja conducerii festivalului", a precizat Saeed Al Kaabi, seful delegatiei Emiratelor Arabe Unite la festival.

Nu este deocamdata clar daca decizia de a-i evacua pe cei trei este legata de aparitia artistei.