Cel putin 15 persoane au fost ranite prin injunghiere, marti, intr-un atac produs in campusul unei universitati din statul american Texas, transmite CNN.

Incidentul a avut loc marti dimineata, in campusul studentesc CyFair al Universitatii Lone Star din apropiere de orasul Houston din Texas.

Autoritatile au retinut un tanar in interiorul campusului, acesta fiind deocamdata singurul suspect.

Institutia de invatamant a fost inchisa marti dupa-amiaza, in timp ce autoritatile au cercetat campusul pentru a se asigura ca nu mai sunt alti raniti sau atacatori, a informat purtatorul de cuvant al Serifului din districtul Harris, Alan Bernstein.

Nu se stie cu certitudine daca toti cei raniti au fost injunghiati, a precizat Bernstein. "Este posibil ca unii sa fi incercat sa fuga din calea atacatorului si sa se fi ranit in acest mod", a spus el.

Patru persoane in stare grava au fost transportate la spital cu elicopterul, insa starea celorlalte victime nu este deocamdata cunoscuta.

Bernstein a mai spus ca va dura pana cand autoritatile vor cerceta tot campusul pentru a se "asigura ca nu mai este un alt suspect sau suspecti".

Incidentul de marti vine la doua luni dupa ce trei persoane au fost ranite intr-un atac armat produs la un alt campul al Universitatii Lone Star, campusul North Harris din Houston.