Prim-vicepresedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, membru al Aliantei pentru Integrare Europeana cared etine majoritatea parlamentara, a depus vineri dimineata o initiativa legislativa care prevede ca Procuratura Generala, Curtea de Conturi, Comisia Electorala Centrala si Corpul de Control al prim-ministrului sa fie transmise opozitiei, relateaza Publika.md.

Potrivit Publika.md, Plahotniuc a precizat ca propunerea sa nu se datoreaza vreunei intelegeri cu Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), aflat in opozitie cu 48 de locuri din cele 101 ale Parlamentului Republicii Moldova.

"Personal m-am saturat de obsesiile unora de a acapara totul in aceasta tara, in special functia de procuror general. Am inregistrat la secretariatul Parlamentului o initiativa legislativa, care prevede ca seful Procuraturii Generale, al Curtii de Conturi si al Comisiei Electorale Centrale sa fie desemnati de opozitia parlamentara. Vom arata ca suntem corecti si transparenti. Nu suntem obsedati sa mentinem pe cineva la putere, la fel cum nu suntem obsedati sa demitem vreun ministru al Sanatatii sau vreun sef de la Fisc sau Vama, totul trebuie sa fie conform anchetei, nu pentru unii trebuie sa fie ancheta, iar pentru altii o obsesie", a declarat Plahotniuc citat de publicatia din Republica Moldova.