Medicii britanici au salvat viata unui pacient cardiac folosind un tratament neconventional - o doza de alcool injectata prin arterele care duc sangele la inima, transmite BBC. Barbatul in varsta de 77 de ani sufera de tahicardie ventriculara, o tulburare de ritm cardiac care poate fi mortala in lipsa unui tratament.

Dupa ce au incercat, fara succes, mai multe metode de tratament, medicii au folosit etanol pur pentru a-i provoca un atac de cord controlat, distrugand astfel o parte din tesutul de origine al aritmiei.

Procedura de ablatia cu ajutorul alcoolului presupune introducerea unui cateter intr-un vas de sange si ghidarea lui catre inima. Dupa ce cateterul gaseste partea inimii responsabila pentru tulburarea de ritm cardiac, este injectata doza de etanol care distruge zona respectiva, permitand astfel inimii sa bata normal.

Tratamentul cu etanol a fost folosit doar de cateva ori in Marea Britanie.

Cardiologul Tom Johnson, care a realizat procedura la Institutul Inimii din Bristol, a declarat ca pacientul se simte mult mai bine. "Nu ar fi plecat din spital daca nu faceam ceva. Nu aveam alta optiune", a precizat medicul.