UPDATE Televiziunea de stat siriana a confirmat si decesul generalului Hassan Turkmani, seful celulei de criza instituite pentru inabusirea revoltei, in atentatul din Damasc in care si-au pierdut viata fratele vitreg al presedintelui si ministrul Apararii.

O sursa din serviciile de securitate a afirmat ca atentatul a fost efectuat de un kamikaze care si-a detonat centura de explozibili in sala in care inaltii oficiali sirieni se reunisera.

Potrivit acelorasi surse, kamikazele era "o garda de corp a unuia dintre participantii la reuniune".

Ministrul sirian al Apararii, generalul Daoud Rajha, a fost ucis miercuri intr-un atentat sinucigas care a vizat cladirea Securitatii nationale din Damasc, a anuntat televiziunea siriana de stat, citata de AFP.

"Generalul Daoud Rajha a cazut martir in atentatul terorist care a vizat cladirea securitatii nationale", a precizat televiziunea, care anterior anuntase ca atentatul s-a produs in timpul unei reuniuni a ministrilor si a responsabililor din serviciile de securitate.

Surse din aceste servicii au afirmat ca mai multe persoane ranite, printre care si ministrul de Interne, Mohammad Ibrahim al-Shaar, au fost transportate la spitalul al-Shami din capitala.

Cladirea, ultra-protejata, se afla in cartierul Rawda, in centrul Damascului. Securitatea nationala este condusa de generalul Hisham Ikhtiar, a carui soarta nu este cunoscuta pana in prezent. Acest atentat intervine in momentul in care luptele fac ravagii in cartierele periferice ale orasului.

In varsta de 71 de ani, Hisham Ikhtiar este un personaj cheie in represiunea condusa de regim impotriva revoltei care a izbucnit in martie 2011.