O eleva in varsta de 16 ani a fost ucisa si alti 10 liceeni au fost raniti sambata dupa ce o bomba a explodat in fata unui liceu din Brindisi, sudul Italiei, potrivit unei televiziuni italiene, citate de AFP.

Doi dintre elevi sunt in stare critica, potrivit unui oficial al serviciului de protectie civila.

UPDATE Premierul italian Mario Monti, aflat in SUA la Summitul G8, a declarat ca guvernul este determinat sa lupte cu infractionalitatea si sa previna o intoarcere a Italiei la trecutul violent si "subversiv", marcat de atacuri cu bomba ale mafiei si crime politice, potrivit Reuters.

Explozia s-a produs in jurul orei locale 07:45, cand elevii intrau in incinta liceului "Francesca Morvillo Falcone". Bomba era compusa din butelii cu gaz legate intre ele si ascunse in rucsacuri, plasate langa un zid al liceului, potrivit primelor informatii oferite de autoritati.

Potrivit AFP, numele scolii este dat de numele sotiei magistratului "anti-mafia" Giovanni Falcone, care a intstrumentat mai multe cazuri Cosa Nostra. Judecatorul, sotia sa si trei garzi de corp au fost ucisi in urma cu 20 de ani, pe 23 mai 1992, intr-un atentat cu dinamita al mafiei siciliene, iar presa din peninsula a facut legatura intre cele doua atentate.

Atentatul nu a fost revendicat pana la aceasta ora.

Carabinierii si politia au stabilit un peritmetru de securitate in jurul scolii. Elevii din celelalte scoli din oras au parasit institutiile.

Potrivit site-ului publicatiei Repubblica, ar fi fost vorba de doua explozii. Dispozitivele ar fi fost legate de butelii cu faz si plasate in doua rucsacuri.