Premierul Vladimir Putin, candidat al Partidului Rusia Unita la functia de presedinte si-a lansat joi manifestul preelectoral pe site-ul de campanie, putin2012.ru. In incercarea de a cistiga al treilea mandat prezidential, Putin promite cresterea pensiilor si a salariilor, dar si crearea unor tribunale speciale pentru functionarii cei mai expusi la coruptie.

"Vom crea un mecanism eficient de control civil al activitatilor statului in sferele cele mai vulnerabile la coruptie: achizitiile de stat, utilitati, constructia de drumuri si ordinea publica", a mentionat Putin in manifestul sau, citat de RIA Novosti.

In ceea ce priveste domeniul economic, Putin spune ca obiectivul sau strategic este dublarea productivitatii in urmatorul deceniu. Actualul premier a mai spus ca va avea ca scop si cresterea eficientei energetice, domeniu in care "Rusia se afla mult in urma marilor puteri".

Putin a mai promis si modernizarea fortelor armate, prin utilizarea de tehnologie avansata si imbunatatirea standardelor de formare.