​Celebrul drapel national al Statelor Unite ale Americii, cu stelele pe fond albastru si liniile orizontale - cunoscut ca "Stars and Stripes" - nu a avut un design fix pana in 1912, desi a fost steagul national din 1777, iar aranjamentul stelelor tinea doar de cel care il fabrica, noteaza BBC intr-un material dedicat istoriei steagului american.

drapelul SUAFoto: Agerpres/Xinhua

"Nu facusera un design standard, astfel ca puteau exprima ceva diferit cu fiecare steag", precizeaza istoricul Andre Graham-Dixon.

De exemplu, primul steag avea la baza simbolistica numarului 13 - numarul de colonii initiale - erau 13 linii si 13 stele in forma de constelatie, aratand unificarea coloniilor.

Un alt design, din timpul razboiului civil, marcheaza diviziunea nord-sud, prin numele "green mountain boys", care semnifica o unitate militara din Vermont, inconjurat de stele. Acest steag are doar 20 de stele, ceea ce inseamna ca realizatorul a eliminat statele din sud. Se pare ca cea care a facut acest design era mama unui soldat ucis in timpul conflictului.

Citeste mai multe despre istoria steagului in materialul BBC.