Echipele de interventie au recuperat mai multe cadavre de sub cladirile prabusite miercuri in localitatea estica Van, dupa cutremurul care a lovit Turcia, informeaza Reuters. In acelasi timp, televiziunile din Turcia au difuzat imagini dramatice surprinse in momentul producerii seismului de 5.6 grade pe scara Richter.

Echipele de interventie, in actiune in VanFoto: Reuters

Autoritatile au anuntat vineri ca cel putin 13 persoane au murit in urma cutremurului al carui bilant ar putea creste, la mai putin de trei saptamani dupa ce un alt seism, de 7,2 grade, a ucis 600 de oameni in aceeasi regiune.

Mai multe persoane sunt inca date disparute, dupa ce cel putin 25 cladiri, printre care si doua hoteluri, s-au prabusit in urma seismului din estul tarii. In cele doua hoteluri erau cazati ziaristi si membri ai echipelor de urgenta, sositi in zona dupa primul cutremur.

De altfel, un doctor japonez, Atsushi Miyazaki, care a ajuns in zona dupa primul seism, se numara printre cei care si-au pierdut viata miercuri.

Echipele de interventie cauta inca supravietuitori ai seismului, insa autoritatile se tem ca bilantul mortilor va creste, dupa ce aparatele si cainii special antrenati n-au reusit sa gaseasca urme de viata printre ruinele imobilelor prabusite.

Cutremurul, cu magnitudinea de 5,6 s-a produs la ora locala 21:23, la o adancime de 4,8 kilometri si a avut epicentrul in orasul Edremit.

Corespondentul BBC in Turcia a transmis ca, desi cutremurul de miercuri a avut o magnitudine mai mica decat precedentul, el a dezvaluit fragilitatea cladirilor din Van.

Intre timp, televiziunile din Turcia au difuzat imagini dramatice surprinse in momentul producerii seismului de 5.6 grade pe scara Richter.

Atentie, imagini dramatice!