Fetita calcata de doua masini, la distanta de cateva minute, a supravietuit accidentului iar conditia acesteia pare sa fie stabila, dupa ce , in urma cu o zi, presa anunta ca micuta a fost declarata in moarte cerebrala, titreaza China Daily.

Fetita in varsta de doi ani, Yue Yue, a dat semne de imbunatatire in decursul zilei de luni, scrie presa chineza. Micuta si-a recapatat abilitatea de a respira cu ajutorul unui aparat. Tensiunea si ritmul cardiac par sa fie, de asemenea, stabile. Cu toate acestea, copilul se afla in continuare in stare grava.

Cazul fetitei de doi ani, din orasul chinez Foshan, lovita de masina, ignorata de trecatori si lasata sa zaca in strada a socat mass-media si opinia publica, relateaza BBC News. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile au fost difuzate de presa locala. Imaginile arata cum aceasta este lovita de doua camionete si cum in jur de 12 trecatori, printre care biciclisti, un motociclist si o femeie cu un copil, trec indiferenti pe langa fetita ce zace pe strada in stare grava. In cele din urma fetita este ajutata de o femeie care colecta gunoiul.

Autoritatile din districtul Foshan au recompensat-o pe femeia care a ajutat-o pe micuta, Chen Xianmei, cu un cec de 10.000 de yuani (1,570 dolari). O companie locala a declarat ca va dona cate 50.000 de yuani familiei fetitei si femeii care a ajutat-o. "Pe langa recompensa, vrem sa ii oferim lui Chen o slujba stabila pentru a incuraja astfel de acte", a declarat un reprezentant al companiei.

Soferii implicati in accident au fost arestati dupa ce unul a fost prins de politie iar celalalt s-a predat in decursul zilei de luni. Soferii au declarat ca nu au vazut-o pe fetita inainte de accident. Primul sofer si-a manifestat regretul, tristetea adanca si a prezentat scuze familiei victimei.

Cativa dintre trecatorii care au lasat-o pe fetita in strada au spus, dupa incident, ca nu au vazut-o. Motociclistul a declarat pentru publicatia chineza Guangzhou Daily ca nu a vazut copilul zacand pe strada si nici pete de sange deoarece "era deja intuneric". Un alt barbat care s-a uitat la fetita de la 3 metri invoca acelasi motiv: "daca as fi vazut-o, i-as fi sarit, cu siguranta, in ajutor". Femeia insotita de un copil mic a declarat ca "fetita sangera pe gura si pe urechi si plangea incet. Am fost atat de speriata iar fetita mea plangea de frica, asa ca am plecat".

Citeste si VIDEO Caz socant in China: o fetita de doi ani este calcata de masina si lasata de trecatori sa zaca in strada