Mass-media si opinia publica din China sunt scandalizate in urma unui caz socant petrecut joi, in orasul chinez Foshan: o fetita de numai doi ani este calcata de o camioneta, dar este ignorata de trecatori si lasata sa zaca in strada, unde este lovita din nou, cateva minute mai tarziu, de un al doilea autovehicul, relateaza BBC News.

China: o fetita de 2 ani, lovita de masina si ignorata de trecatoriFoto: Captura YouTube

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar imaginile au fost difuzate de presa locala. In inregistrare se vede cum micuta Yue Yue, care se ratacise de mama sa, ajunge in strada si este lovita din plin de o camioneta. Duba se opreste pentru cateva secunde, in timp ce fetita se afla sub masina, dar apoi porneste si trece peste aceasta si cu rotile din spate.

Dupa ce camioneta paraseste locul accidentului, mai multi pietoni si masini trec pe langa copila fara a se opri.

Cateva minute mai tarziu, fetita este lovita de un alt autovehicul.

Imaginile surprind apoi in jur de 12 trecatori, intre care biciclisti, un motociclist si o femeie cu un copil, care vad fetita zacand grav ranita in strada, dar trec indiferenti pe langa ea.

In cele din urma, o persoana care colecta gunoiul s-a oprit si a mutat corpul fetitei pe marginea trotuarului, incepand apoi sa o caute pe mama acesteia.

In stare grava, fetita a fost transportata la spital pentru interventie chirurgicala de urgenta, insa duminica ea a fost declarata in stare de moarte cerebrala, potrivit China Daily.

Soferii celor doua masini care au lovit copilul au fost arestati, precizeaza ziarul chinez.

Atentie, imagini socante!