Dupa succesele din Cracovia, Paris si Torino, intre 4 si 8 septembrie ASTRA Film Fest ajunge si la Novosibirsk, in Siberia. Cel mai cunoscut festival de film documentar si antropologic din Romania va prezenta un meniu romanesc complet: mai multe documentare reprezentative despre realitatea romaneasca, muzica traditionala si fotografii care surprind Transilvania si oamenii ei.

Printre autorii filmelor care participa la „Meeting in Siberia” se numara Alexandru Solomon, Thomas Ciulei, Dumitru Budrala, Alexandra Gulea, Angus Macqueen si Ambrus Emese. Va fi proiectat si filmul de 25 de minute realizat de Dumitru Budrala pentru programul „Sibiu- Capitala Culturala Europeana 2007”.

Expozitia „Transilvania mea”, inaugurata la una din editiile trecute ale Festivalului ASTRA, cuprinde aproximativ 200 de fotografii semnate de peste 40 de artisti. In ceea ce priveste partea muzicala, ea va fi reprezentata de Fanfara Zece Prajini si de grupul Minisatul Sf. Andrei, care se vor deplasa la Novosibirsk.

Deplasarea este sustinuta de Institutul Cultural Roman si e parte a unui proiect mai amplu, „ASTRA Film descopera Romania”, care anul viitor a fost invitat si la renumitul festival Beeld vor Beeld din Olanda, pentru a face o trecere in revista a documentarului romanesc contemporan.