​Netflix va transmite în direct un show al comediantului american Chris Rock, o premieră pentru gigantul de streaming, care încearcă să recâştige abonaţi şi se confruntă cu concurenţa altor platforme care oferă deja transmisiuni în direct, informează AFP și Agerpres.

NetflixFoto: Jvphoto / Alamy / Profimedia Images

Show-ul va fi difuzat la începutul anului 2023, a anunţat joi Netflix, într-un comunicat în care vicepreşedintele Robbie Praw a promis „un moment de neuitat”.

Compania americană de streaming a suferit o criză de creştere în primul semestru, cu o pierdere de 1,2 milioane de abonaţi, ceea ce a făcut conducerea Netflix să ia mai multe măsuri pentru a inversa tendinţa.

Din luna noiembrie Netflix a oferit și un nou abonament lunar mai ieftin, care va include însă publicitate, pentru a atrage noi consumatori şi a genera venituri suplimentare.

Experimentul unei transmisiuni în direct cu Chris Rock, care a ţinut prima pagină a ziarelor în primăvară când a fost pălmuit de actorul Will Smith la Oscaruri, este, de asemenea, o modalitate de a-şi diversifica oferta.

Măsuri luate de Netflix pentru recâștigarea abonaților

Netflix ia în considerare, de asemenea, posibilitatea de a oferi sport în direct pe platforma sa, potrivit unor informaţii dezvăluite de Wall Street Journal în această săptămână.

În lumea ultracompetitivă a streaming-ului, cu numeroase platforme, rivalii săi Disney+ şi Amazon Prime Video permit deja abonaţilor să urmărească sporturi sau concerte în direct.

Netflix, care şi-a revenit câştigând încă 2,4 milioane de abonaţi în al treilea trimestru, organiza deja un festival anual de comedie în Los Angeles, însă spectacolele din cadrul respectivului eveniment nu au fost transmise în direct.

O altă premieră absolută pentru Netflix a fost lansarea unuia dintre filmele sale originale, Glass Onion: A Knives Out Mystery, în cinematografe înaintea platformei de streaming.