Actriţa australiană Cate Blanchett va fi una dintre protagonistele primului lungmetraj în limba engleză al cineastului spaniol Pedro Almodovar, intitulat "A Manual for Cleaning Women", şi inspirat din cartea cu acelaşi nume a scriitoarei americane Lucia Berlin, potrivit publicaţiei Varietycitată de EFE.

Cate Blanchett (sursa foto: imdb)Foto: Hotnews

Potrivit revistei americane, Cate Blanchett a acceptat să joace în acest film care se află în etapele iniţiale de dezvoltare.

Casa de producţie a lui Blanchett, Dirty Films, va produce viitorul film pentru New Republic Pictures, în colaborare cu El Deseo.

Filmul se inspiră din cartea "A Manual for Cleaning Women", o antologie de povestiri publicată în 2015, care a devenit un fenomen editorial şi a propulsat-o la celebritate pe Lucia Berlin (1936-2004), o autoare puţin cunoscută înainte de publicarea postumă a acestui volum.

Scriitoarea, care a murit în 2004, a avut un număr mic dar fidel de cititori, însă nu a ajuns la un public de masă în timpul vieţii sale.

Filmările la viitorul lungmetraj au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

În 2020, Almodóvar a dezvăluit că doreşte să facă un film cu actriţa britanică Tilda Swinton, inspirat din cartea "A Manual for Cleaning Women", după ce ea a fost protagonista primului său scurtmetraj în limba engleză, "The Human Voice", o adaptare a monologului lui Jean Cocteau. (Sursa: Agerpres)