Sergiu Voloc, nominalizat la premiile Gopo la categoria "cel mai bun actor intr-un rol secundar" pentru prestatia sa din filmul "La limita de jos a cerului", a fost retinut, vineri, pentru 72 de ore de Politia din Republica Moldova pentru comportament violent in incinta Curtii Supreme de Justitie.

Potrivit Pro TV Chisinau, citat de Mediafax, din imaginile furnizate de politie reiese ca actorul loveste cu pumnul in usile de la cabinetele judecatorilor de la Curtea Suprema de Justitie si injura.

Actorul a devenit violent dupa ce a aflat ca instanta a lasat in vigoare o decizie mai veche care l-a condamnat penal pentru ca ar fi condus in stare de ebrietate si a refuzat sa faca testul alcoolemiei. Aceasta incalcare a legii prevede pana la cinci ani de inchisoare. Actorul s-a ales insa cu cea mai mica pedeapsa penala - o amenda in valoarea de 11.000 de lei, la care se adauga privarea dreptului de a conduce mijloace de transport timp de trei ani.

Sergiu Voloc - actorul distribuit de Igor Cobileanski in toate scurtmetrajele sale, s-a nascut la 12 martie 1983 in satul Tataresti, in apropiere de Chisinau. A jucat in scurtmetraje precum "Plictis si inspiratie", "Cand se stinge lumina", "Sasa, Grisa si Ion", "Covorul", "Bingo", dar si in lungmetrajele "Nunta in Basarabia" si "La limita de jos a cerului".