Lupu, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mustață, a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo. Un coming of age cu accente de horror, Lupu spune povestea primei întâlniri cu dragostea și cu moartea a unui adolescent de 16 ani din București.

Mihai VasilescuFoto: Strada Film

În rolul principal debutează tânărul Mihai Vasilescu, în vârstă de 16 ani la momentul filmărilor. Alături de el, joacă: Ada Condeescu - desemnată Cea mai bună actriță la Sarajevo în 2011 și prezentă în juriul aceluiași festival în 2012 -, Sergiu Nicolaescu, în ultimul său rol, Costel Cașcaval și Carmen Ungureanu.

Producătorii vor lansa Lupu și pe o platformă neconvențională, în toamnă:

”Stilul atipic pentru cinemaul românesc contemporan al lui Bogdan ne-a inspirat să încercăm ceva nou în materie de distribuție de film. Vom porni campania de promovare în perioada imediat următoare.” Marcian Lazăr, producător Strada Film.

Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu

Foto: Strada Film

Regizorul Bogdan Mustață a câștigat Ursul de Aur la Berlin pentru scurtmetrajul O zi bună de plajă în anul 2008.

Director de imagine este Barbu Bălășoiu, care semnează și imaginea filmului mexican Aquí y Allá , premiat în 2012 la Cannes, în cadrul Semaine de la Critique.

Lupu este o co-producție româno-germană, realizată de Strada Film împreună cu Neue Road Movies, producătorii regizorului german Wim Wenders (Pina).

Cele mai recente producții Strada Film sunt: Eu când vreau să fluier, fluier (Ursul de Argint, Berlin, 2010), Loverboy (Un Certain Regard, Cannes, 2011) și Turn off the lights (Cel mai bun documentar, Sarajevo, 2012).

Festivalul de la Sarajevo este considerat unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de film din Europa de Est, care strânge anual nume importante din cinematografia internațională. Printre vedetele care i-au călcat pragul se numără și Angelina Jolie și Brad Pitt.