Institutul Cultural Român de la Paris găzduiește în această seară, de la ora 19.30, Turul European de scurt-metraje Eurchannel. Vedeta română a acestei ediții pariziene este regizorul Paul Negoescu, cu scurt-metrajul său Derby. Aceasta este prima proiecție pariziană din Turul Eurochannel, ajuns anul acesta la a treia să ediție, informeaza ICR Paris.

Eurochannel organizează de trei ani un Tur european de scurt metraje, cu proiecții în mai multe state europene. Selecția de filme difuzate pune în evidență diversitatea continentului European. Turul Eurochannel este o panoramă a scenei cinematografice europene de astăzi, care conduce spectatorii într-o călătorie prin cele mai surprinzătoare colțuri ale Europei. În fiecare an, scurt-metrajele prezentate în cadrul Turului Eurochannel sunt difuzate și pe micul ecran, pe canalul Eurochannel, prezent în Franța și înalte 30 de state din întreaga lume.

Eurochannel este primul canal de televiziune 100% dedicat producțiilor artistice europene. Programarea eurochannel se concentrează pe proiectarea diversității continentului European.

Avantajul competitiv Eurochannel este că programele sale sunt difuzate în limba originală, indifferent de statul unde se difuzează. Telespectatorii au posibilitatea să aleagă sub-titrări în mai multe limbi de circulație internațională. Eurochannel este prezent în 30 de state ale lumii în Europa, dar și în America Latină, Canada, Caraibe, Portugalia, Africa și Statele Unite