PNL va depune o plangere la Politie pe numele ministrului Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, pentru ca a anuntat, in incinta sectiei de votare, numele partidului cu care a votat, a anuntat coordonatorul Departamentului de analiza si directii strategice al PNL Dan Mihalache, duminica, intr-o conferinta de presa.

"Cel mai flagrant caz de incalcare a legislatiei electorale transmis in direct pe televiziuni il reprezinta conduita dnei candidat la colegiul din Ilfov, doamna ministru Gabriela Szabo, care nu a invatat, din pacate, ca, atunci cand afla in incinta unei sectii de votare, nu poate sa enunte, sa exprime numele partidelor sau Aliantei politice pentru care a votat. Domnia sa a facut acest lucru si in incinta sectiei de votare si in perimetrul, in afara acestei incinte, si ca atare este pasibila de amenda sub efectul legislatiei electorale", a spus Mihalache, citat de Agerpres.

Intrebat daca va depune plangere la Politie pe numele Gabrielei Szabo, Mihalache a raspuns: "Da! Asta e, trebuie sa invete!".

El a precizat ca si fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care a anuntat de asemenea cu cine a votat, este supus aceleiasi legislatii.

Reprezentantul PNL a afirmat ca, intr-o situatie de incalcare a legislatiei electorale s-a aflat si premierul Victor Ponta, sambata seara, cand a acordat un interviu unui post de televiziune.

"Premierul Ponta este si el vinovat de incalcarea legislatiei electorale prin interviul pe care l-a acordat aseara, in afara spatiului campaniei electorale, unui post de televiziune, sub pretextul ca acest interviu - ca si cum noi am fi o natiune de prosti - este dat in calitate de prim ministru si nu in calitate de lider de partid. Credem ca saptamana viitoare, cand lucrurile se vor mai linisti, Consiliul National al Audiovizualului va trebui sa decida asupra acestei incalcari a legislatiei, flagrante dupa parerea noastra", a comentat Mihalache.

El a mai cerut incetarea presiunilor pe care PSD "le face in judetul Giurgiu".

"Acolo, domnul senator Badalau ameninta reprezentantii PNL ca vor fi arestati, luati cu duba, incearca sa schimbe reprezentanti in sectiile de votare si vreau sa-i transmit pe aceasta cale domnului senator Nicolae Badalau ca povestea cu duba i se poate aplica si lui daca nu se linisteste si nu asigura desfasurarea normala a procesului de vot", a mai spus Mihalache.

Reprezentatul PNL a mai sustinut ca judetul Olt "tinde sa devina un lider de top in ceea priveste turismul electoral si diverse manevre mai mult sau mai putin frauduloase", dand ca exemplu comune intregi care au nevoie de urne mobile.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, deputatul PNL Razvan Mironescu a atras atentia ca "de la ora 7,00 zone limitrofe ale sectorului 1 Chitila si Pajura au fost luate cu asalt de grupari de interlopi cu masini cu inmatriculate in Bulgaria si cu aspect specific care au coordonat in mod organizat grupuri de cetateni din judetele Prahova Ilfov si Dambovita care au votat in numar mare".

Citeste si: