Chiar daca PNL ia 2%, nu 20% la alegerile europarlamentare din 25 mai, nu se intoarce la PSD, a spus la RFI presedintele liberal, Crin Antonescu. El se arata "cat se poate de convins ca un scor intre 20% si 25% este perfect posibil".

Ce va face Crin Antonescu, daca PNL nu obtine 20% la europarlamentare? "Facem acelasi lucru pe care-l facem si daca obtinem peste 20%, in sensul in care PNL va fi, cred, reconsacrat de aceste alegeri, indiferent cat de bine sau cat de rau vor iesi ele, va fi reconsacrat drept prima forta de dreapta in Romania si in sens cantitativ, cea mai importanta forta din Opozitie in acest moment si partidul care ca atare are prima sansa de a trimite un candidat al dreptei in turul doi", raspunde liderul PNL.

"In plan personal, asumand in continuare toate aceste obiective, am spus ca daca nu atingem 20%, demisionez, este o decizie administrativa, daca vreti, mai degraba, nu mai putin efectiva, care este o formula de asumare de responsabilitate, atata vreme cat noi am pregatit atent aceste alegeri, cat pentru prima data, in detaliu si impreuna cu liderii locali, tinand cont de toate particularitatile situatiei politice din locul respectiv, am asumat niste obiective, pentru care fiecare raspundem. Mi s-a parut ca nu-i normal ca presedinte al partidului, sa ma sustrag de la aceasta responsabilitate. Raman toate celelalte lucruri, mai putin presedinte al PNL", precizeaza Antonescu.

Continuarea pe www.rfi.ro.